Friday, May 12, 2017

BAYI TAK CUKUP SUSU? 5 CARA TERBAIK BANYAKKAN SUSU BADAN SECARA SEMULAJADI

Ramai di kalangan ibu-ibu menyusu merasakan bayi mereka tidak cukup susu atau tidak kenyang akibat merasakan susu mereka tidak banyak. Kesannya, mereka terdorong untuk memberi tambahan susu formula buat bayi mereka sejurus selepas bersalin atau hanya mampu menyusukan bayi mereka beberapa bulan sahaja selepas dilahirkan. Sebenarnya, dalam islam sendiri setiap bayi yang dilahirkan semestinya telah ditetapkan rezki buat mereka dan sudah pasti susu ibu adalah susu yang terbaik buat mereka. Namun untuk ibu menjayakan menyusukan bayi mereka sehingga berusia 2 tahun memerlukan persediaan awal belajar dan menimba pelbagai ilmu penyusuan seperti pemakanan sihat, teknik menyusu, pantang larang dan sebagai. Ini bertujuan untuk mempersiapkan diri ibu untuk menyusukan anak mereka setelah bersalin kelak. Oleh itu, hari ini kak ct nak share 5 CARA TERBAIK IBU MENYUSU BANYAKKAN SUSU BADAN AGAR BAYI DAPAT MENYUSU DENGAN PUAS.


Set Berpantang Shaklee dan Set Penyusuan Shaklee

Kak ct sendiri mempunyai pengalaman yang berbeza ketika menyusukan ketiga-tiga anak lelaki kak ct. Anak pertama dan kedua berjaya kak ct susukan sehingga mereka berumur setahun setengah. Di tambah faktor usia masih muda, tiada ilmu dan tak ambil tahu ilmu penyusuan, tidak bersedia serta bekerja pula pada masa tu. Namun kak ct bersyukur juga sebab masih boleh menyusukan bayi sehingga setahun lebih.

Memandangkan jarak perbezaan kehamilan anak ketiga dan anak kedua agak jauh (9 tahun), keterujaan kak ct agak tinggi. Kak ct lebih matang, lebih bersedia, banyak membaca dan mencari ilmu. Dan untuk kehamilan ini kak ct juga telah bersiap-siap menyediakan diri dengan makanan-makanan dan vitamin-vitamin terbaik untuk ibu hamil di sepanjang kehamilan kak ct. Memandangkan juga faktor usia yang telah meningkat serta pengalaman dua kali keguguran.

Alhamdulillah kakct hamil anak ketiga tanpa banyak masalah dan risiko. Dan buktinya anak ketiga juga masih lagi menyusu walaupon telah berusia 2 tahun lebih sekarang. Dari pengalaman yang menyeronokkan ini kak ct suka nak kongsikan bagaimana sebenarnya kita boleh lakukan sesuatu sekiranya kita bercita-cita untuk menyusukan bayi kita sehingga bayi berusia 2 tahun atau lebih. Ini kerana manfaat susu ibu ni memanglah sangat-sangat baik buat bayi, membantu membina daya tahan serta menjadi imuniti untuk bayi bagi melawan penyakit.

5 CARA TERBAIK UNTUK BANYAKKAN SUSU IBU


1. AMBIL MAKANAN SEIMBANG DAN BERNUTRISI TINGGI SEMASA HAMIL

Tahu tak, dengan menjaga pemakanan yang baik sedari hamil lagi mampu menyediakan tubuh ibu hamil untuk menyusukan anak kelak. Ramai yang menyangka bila mula hamil sahaja ibu perlu makan untuk 2 orang. Tanggapan ini salah sama sekali bahkan hanya mengundang kenaikan berat badan yang mendadak diikuti penyakit kencing manis ketika hamil. Banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan segar.

Makanan yang seimbang lagi baik semestinya akan dapat disalurkan dengan secukupnya buat bayi dalam kandungan. Justeru SET KEHAMILAN SHAKLEE sangat-sangat sesuai buat ibu hamil bagi membekalkan makanan bernutrisi tinggi.

Baca pandangan doktor berkenaan SET KEHAMILAN SHAKLEE SINI

2. SEMBUH & SIHAT DENGAN CEPAT SELEPAS BERSALIN

Walaupun rezki bersalin setiap orang berbeza-beza, ibu hamil perlu bersedia melalui fasa bersalin. Dengan ilmu dan banyak membaca membantu ibu untuk mempersiapkan diri untuk fasa bersalin dengan keadaan lebih bersedia.

Terdapat banyak testimoni ibu-ibu bersalin yang mengambil SET BERPANTANG EKSKLUSIF SHAKLEE kembali sembuh dengan cepat dan bertenaga sejurus selepas bersalin. Ibu bersalin yang luka lambat sembuh hanya akan mengalami masalah stress dan pelbagai masalah lain yang boleh menjejaskan hormon badan dari menghasilkan susu buat bayi yang baru lahir.

Baca Rahsia Luka Bersalin Ceaser Cepat Sembuh di SINI

3. MENYUSUKAN BAYI DENGAN KERAP DENGAN POSISI YANG BETUL

Set Berpantang Shaklee dan Set Penyusuan Shaklee

Perkara ini memang jelas. Penghasilan susu badan  adalah berdasarkan konsep DEMAND & SUPPLY. Direct breast feed akan meransang tubuh untuk memberi signal kepada otak supaya badan  menghasilkan susu badan. Oleh itu, ibu perlulah bersabar & sentiasa positif bahawa ibu ada susu dan susu sentiasa mencukupi serta mengenyangkan bayi anda. Susu badan dapat dihasilkan apabila mental ibu dalam keadaan yang positif, tenang dan gembira.


Set Berpantang Shaklee dan Set Penyusuan Shaklee


Teknik berurut dan memegang breast dengan kaedah yang betul akan membantu melancarkan pengeluaran susu. Muka bayi perlu dekat dengan breast ibu. Keseluruhan areola breast ibu perlu dihisap oleh bayi. Manakala sebelah tangan ibu boleh support pegang breast dengan keadaan jari dalam bentuk C (jari telunjuk, hantu, manis dan kelingking dirapatkan, jari ibu dijarakkan). Support pegangan bentuk gunting hanya membantutkan pengeluaran susu ibu.

Set Berpantang Shaklee dan Set Penyusuan Shaklee


4. MINUM AIR MASAK SECUKUPNYA

Kekurangan air dalam badan boleh mengganggu penghasilan susu ibu. Walaupon ibu menyusu masih di dalam pantang, adalah penting untuk ibu menyusu minum air masak secukupnya supaya badan ibu tidak terhidrat dan supaya badan boleh mengeluarkan susu secara terus menerus mengikut demand dari bayi.


5. MAKAN MAKANAN BERKHASIAT DAN BERNUTRISI TINGGI

Set Hamil Shaklee, Set Berpantang Shaklee dan Set Penyusuan Shaklee

Makanan berkhasiat dan bernutrisi tinggi penting untuk memastikan ibu menyusu terus kekal sihat dan bertenaga untuk menyusukan bayi mereka. SET PENYUSUAN SHAKLEE mampu membekalkan keseluruhan nutrisi yang diperlukan oleh ibu menyusu. Pengambilan vitamin tambahan ini dapat menampung lompongan-lompongan nutrisi semasa tempoh berpantang buat ibu dan bayi malahan pengambilan vitamin tambahan ini juga mampu mengawal masalah stress di kalangan ibu menyusu.

Testimoni pengguna SET PENYUSUAN SHAKLEE, baca SINI

Sekiranya ingin dapatkan SET PENYUSUAN SHAKLEE yang lengkap ini beserta konsultasi pengambilan vitamin dan khidmat nasihat berkenaan penyusuan ibu, bolehlah hubungi saya di,

FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_shakleevitastore
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak 
Pengedar Shaklee Ipoh 
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh 
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar 
Pengedar Shaklee Bandar U 
Pengedar Shaklee Bota

Monday, May 8, 2017

RAHSIA LUKA BERSALIN CEASER CEPAT SEMBUH DAN TIPS IBU BERPANTANG SIHAT CERGAS

Sungguhpun kak ct tak pernah merasa pengalaman bersalin ceaser, tapi bila membayangkan perut kita dipotong dan dicantumkan semula berlapis-lapis dari dalam hingga ke kulit paling atas semasa bersalin memang agak menggerunkan. Dengan kecanggihan teknologi semasa risiko bersalin ceaser telah menjadi semakin kecil manakala risiko keselamatan ibu dan bayi dalam keadaan bahaya pula adalah sangat rendah. Namun perkara pokok yang terlebih utama selepas bersalin ceaser adalah berkenaan penjagaan ibu dan bayi. Pernah dengar tak cerita ibu ceaser yang mengalami luka ceaser bernanah, demam kerana luka ceaser tak sembuh sepenuhnya atau tahap yang agak mengerikan luka ceaser terbuka dan berdarah. Allahu Akbar, ini memang sangat-sangat menakutkan. Oleh  itu kak ct suka nak berkongsi rahsia kisah sahabat kak ct ibu beranak 6 yang telah merasai pengalaman bersalin normal dan ceaser untuk ke semua anaknya. Namun masih melalui saat-saat manis dengan luka ceaser cepat sembuh serta tetap sihat dan cergas ketika dalam pantang.

Set Kehamilan Shaklee, Set Berpantang Shaklee

Jom baca kisah berikut.

Saya sekarang adalah ibu kepada 6 orang anak berusia antara 5 bulan hingga 11 tahun termasuk sepasang kembar yang berusia 9 tahun. Saya mula kenal Shaklee pada penghujung tahun 2011 sebelum hamil anak ke-5. Saya mengambil keputusan untuk mencuba Set Kehamilan Shaklee apabila saya disahkan hamil anak ke-5 dan lepas bersalin saya teruskan dengan Set Berpantang Shaklee.



Saya ada beberapa pengalaman yang kurang enak dan mungkin juga agak ngeri bagi sesetengah orang ketika hamil dan berpantangkan anak sulung, kedua & ketiga (kembar) serta anak ke-4. Sepanjang kehamilan dan berpantang keempat-empat anak ini saya amalkan set hamil dan berpantang jenama lain (jenama yang sama untuk 3 kali kehamilan ini) 


Pengalaman yang paling ketara dan saya ingat sampai sekarang ialah sewaktu hamil saya mengalami sembelit yang teruk. Sampai menangis-nangis dalam tandas setiap kali nak membuang air besar. Kadang-kadang sampai berlaku pendarahan. Keadaan ini menyebabkan saya rasa takut nak membuang air besar yang menjadi penyebab kepada terjadinya buasir. Buasir ini menjadi semakin kritikal selepas saya melahirkan anak-anak kembar dan ianya berlarutan sehingga dalam tempoh berpantang dan selepasnya. 


Set Kehamilan Shaklee, Set Berpantang Shaklee



Satu lagi masalah saya ialah selalu berlaku kejang kaki (krem) terutamanya apabila kandungan menjengah usia 6 bulan ke atas. Malam-malam waktu tidur selalu sangat kena sampai menangis-nangis menahan sakit. Suami saya lah yang selalu menjadi mangsa untuk meredakan kesakitan saya sewaktu sedang nyenyak tidur.


Dulu sewaktu berpantang, selain masalah sembelit dan buasir saya juga pernah mengalami jahitan perineum saya terkena jangkitan dan bernanah. Ia berlaku sewaktu berpantang anak sulong dan sewaktu berpantang anak kembar peristwa ini berulang lagi bahkan ianya semakin parah kerana jahitan perineum saya terpaksa dibuka dan dijahit semula tanpa bius disebakan oleh jangkitan kuman pada kawasan tersebut. 


Memang sangat mengerikan tapi terpaksa juga melaluinya dengan tenang sambal dalam hati berdoa agar ianya tidak berulang lagi pada kelahiran akan datang. Manakala ketika berpantang anak ke-4 yang dilahirkan secara pembedahan saya mengalami sakit kepala yang amat teruk sehingga hampir 3 minggu lamanya. Sakit pada tempat pembedahan juga terasa sehingga beberapa lama. Dalam waktu berpantang dulu terasa diri kurang cergas dan kurang bermaya.


Alhamdulillah, setelah mengamalkan Set Kehamilan Shaklee yang terdiri daripada Vitalea, Vitamin C, B Coplex, Ostematrix, ESP dan Omega Guard Shaklee ketika hamil anak ke-5 yang sekarang berusia 3 tahun, masalah utama sewaktu hamil dulu iaitu sembelit dan kejang kaki boleh dikatakan tidak berlaku langsung. Diri terasa cergas dan sihat sepanjang tempoh kehamilan. 


Dan peristiwa yang paling saya risaukan ketika berpantang iaitu jahitan perineum saya amat menakjubkan. Luka jahitan sembuh dengan cepat. Tiada rasa sakit dan berdenyut seperti berpantang anak-anak terdahulu dan yang bestnya, jahitannya sembuh dan kering dengan sendirinya tanpa sebarang jangkitan!


Atas sebab keyakinan itulah saya teruskan pengambilan Set Hamil & Berpantang Shaklee untuk anak ke-6 yang baru dilahirkan lebih 4 bulan lepas. Kali ini saya bersalin secara pembedahan disebabkan kedudukan bayi yang songsang sejak awal kehamilan sehingga saat nak melahirkan. 


Alhamdulillah, walaupun bersalin secara pembedahan, luka dan jahitan akibat pembedahan sembuh dengan cepat. Saya terasa sangat sihat dan cergas tidak seperti bersalin bedah. Walaupun pada minggu kedua bersalin, hanya saya yang menguruskan anak-anak kecil seramai 6 orang tetapi alhamdulillah saya dapat menguruskan rumahtangga dan keluarga dengan sebaiknya.


Alhamdulillah..saya sangat bersyukur dapat kenal dengan vitamin Shaklee dan dengan izin Allah jua tempoh kehamilan dan berpantang saya untuk 2 orang anak yang terakhir ini sangat menyeronokkan.

Dan saya amat menyarankan kepada para ibu yang ingin hamil supaya menjadikan  SET KEHAMILAN dan SET BERPANTANG SHAKLEE sebagai satu keperluan dalam senarai barangan kehamilan dan bersalin anda!
Dr Najihah Abdul Mutalib

Jujur pengalaman sendiri kak ct pulak bersalin normal ketida-tiga anak dengan set penjagaan bersalin yang berbeza memang terasa-rasa sangat perbezaanya. Masakan tidak, masa bersalin anak pertama dan kedua kak ct tak kenal shaklee lagi. Tak tahu kepentingan makanan bernutrisi tinggi sebenarnya sangat membantu kesembuhan dan kesihatan ibu berpantang. Hingga bila berpantang anak ketiga, alahai Masya Allah, banyak sangat manfaat yang kak ct dapat, memang serupalah seperti pengalaman Dr Najihah Abdul Mutalib. Hanya yang mengalami pengalaman sendiri dapat merasa nikmat berpantang dengan sihat di samping baby baru.

Masih ragu-ragu akan keberkesanan dan kebaikan SET KEHAMILAN SHAKLEE? Boleh rujuk juga pandangan peribadi Doktor Safiya pada entri kak ct sebelum-sebelum ini berkenaan SET KEHAMILAN SHAKLEE yang memang diakui oleh doktor KKM, set ini memenuhi kriteria keperluan ibu hamil dan adalah selamat. Rujuk SINI.

Oleh itu, para suami dan ayah-ayah, penting untuk sediakan keperluan terbaik seperti SET KEHAMILAN dan SET BERPANTANG PREMIUM SHAKLEE ni.


CADANGAN SET KEHAMILAN SHAKLEE


Set Kehamilan Shaklee


CADANGAN SET BERPANTANG SHAKLEE


Set Berpantang Shaklee


Lagi TESTIMONI BERPANTANG dengan SET BERPANTANG EKSKLUSIF SHAKLEE




Akhirnya, bagi mereka-mereka yang ingin dapatkan SET KEHAMILAN SHAKLEE atau SET BERPANTANG PREMIUM SHAKLEE dengan pendaftaran keahlian secara percuma berserta konsultasi eksklusif juga secara percuma dari kak ct, bolehlah hubungi kak ct di,

FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_shakleevitastore
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak 
Pengedar Shaklee Ipoh 
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh 
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar 
Pengedar Shaklee Bandar U 
Pengedar Shaklee Bota


TIPS MENANGANI PARUT CHICKEN POX YANG TEROK PADA KULIT MUKA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

HTS3 VOL 1:
TESTIMONI 009 : NAJIHAH RAZALI

Assalammualaikum,

Orang kata bila dewasa kena chicken pox, sakit dia lagi semacam kan. Dan semakin meningkat usia, parut semakin susah nak hilang.
.

Kena chicken pox semasa mengandung, memang saya tidak fokus langsung untuk baiki kulit, fokus saya memang untuk kesihatan bayi dalam kandungan je.


Memang pasrah la bila rakan ofis ada yang mengejek ' Eeee buruk dah muka dia' Mungkin sekadar bergurau tapi panas juga la telinga masa tu hahahaha. 
.

Lebih malu lagi dengan suami la, muka comot semacam kan. Kena la juga tepek foundation dan bedak sebab malu nya dekat suami. Tapi rimasnya sebab saya ni pulak memang jenis tak berbedak apa lagi foundation. Rasa kulit tak dapat bernafas dan parut pun tak elok-elok juga kan.
.

Sampai lah satu hari saya ambil gambar dan baru saya perasan yang parut semakin memudar. Bila diterangkan oleh upline saya, rupanya dalam Set Hamil Shaklee pun ada vitamin untuk kulit iaitu ESP, BComplex dan Sustained Release Vita C.
.

Alhamdulillah seronok sangat rasa. Selepas habis pantang pula, saya tambah Vita E Complex dan suami perasan perubahan kat kulit. Dia kata nampak berseri-seri, kalau tak dulu kulit nampak kusam je. Saya pun perasan yang sama, rasa tona kulit semakin sekata.
.

Nak dapatkan kulit yang cantik, bukan sahaja perlu jaga dari luar tapi perlu jaga dari dalaman juga. Set Kulit Shaklee memang pilihan saya, lebih sihat dan lebih cantik dengan vitamin semulajadi!

;)

HORMON TIDAK SEIMBANG PUNCA PERIOD TIDAK TERATUR DAN MASALAH JERAWAT TUMBUH

HTS3 VOL 1:
TESTIMONI 008: KHAIRIAH ZAINOL ABIDIN

Assalamualaikum.

Kisah cinta Kay bermula bila Kay menghadapi masalah period yang tidak teratur, dan jerawat naik mendadak disebabkan hormon yang tak seimbang dan resdung sejak sekolah menengah. Kulit muka kusam dan tidak ceria..,tidak sekata... 

Kay mula ambil shaklee pada 2013 setelah berhabis beribu jugak rasanya jika dikumpulkan ketika membeli pelbagai produk dan ke SPA untuk menangani masalah ini.


Alhamdulillah.. sejak ESP dijadikan minuman harian dan tidak pernah skip makan GLA,AlFALFA,B Complex,Vita C. Period Kay walaupun lambat untuk kembali normal seperti wanita lain.. Kay pernah jugak rasa nak stop makan selepas setahun takde perubahan.. tapi upline bagi semangat n teruskan makan. Katanya.. ada yg makan 3 tahun baru period ok. Kay tawakkal sahaja.. berharap bulan2 berikutnya.. period cantik.. alhamdulillah.. memang betul.. sekarang hampir setahun juga.. period Kay dh datang tiap bulan,kulit berjerawat semakin lama semakin kurang,parut2 makin pudar.. Simptom2 resdung juga semakin surut. Kalau tak.. kay memang rajin selsema sepanjang tahun.. berbulan bulan.. selsema tak berhenti. 

Alhamdulillah. Syukur.. walaupun lambat kenal shaklee.. Kay dah tekad takkan cuba produk lain lagi.. InsyaAllah.. doakan Kay dapat menimang cahayamata pula selepas ini.. Terima Kasih semua. ^_^.

SUPLEMEN MILK BOOSTER TERBAIK BONUS KULIT IBU CANTIK PUTIH BERSERI

SET PENYUSUAN SHAKLEE

Bagi yang tercari-cari suplemen untuk 'Breast Milk Booster' terbaik, hari ini kak ct nak sharekan satu testimoni yang ohsem dari pengguna setia produk shaklee. Jom kita baca kisah beliau yang pada awalnya memang tak pandang sebelah mata pon vitamin shaklee ni. Tapi asbab feel shaklee effect setelah menggunakan SET PENYUSUAN SHAKLEE, nahhh pandangannya berubah sama sekali terhadap suplemen brand SHAKLEE.

Saya Nurliyana binti Uzir. Berumur 31 tahun. Saya dah tau pasal Shaklee ni lama dah.. Lama tak lama la. Since saya menyusukan anak pertama lagi kira2 5 tahun dahulu. Tapi masa tu saya tak ambil peduli pun. saya buat tak tau je. Yang saya tau masa tu, Shaklee ni untuk ibu-ibu yang menyusukan. Suplemen untuk tambah susu. 

Saya menyusukan Dani secara direct hanya 4 bulan. Sebab Dani mengalami confuse nipple. Dan saya tak berusaha nak cari solutionnya. Macam2 cara kan nak bagi anak tu direct feed balik.. Tapi saya buat tak kisah je. Ada susu adala.. Dia nak dia minum, kalau tak nak kita bagi susu FM je. 

Saya tak cukup ilmu masa tu. Menyesal tak sudah sampai sekarang. Dan yang paling rasa bersalah bila saya tengah menyusukan Zara, si Dani tengok je. Pastu dia cakap dia nak. Saya terfikirkan apa yang Dani fikir. Mesti dia tertanya-tanya kenapa dulu dia tak macam adiknya. Arghhh, bersalah sangat! Maafkan mama sayang...


SET PENYUSUAN SHAKLEE


Bila mengandungkan anak kedua 2 tahun kemudian, hidayah saya tak sampai lagi untuk makan vitamin Shaklee ni. Tapi semangat nak menyusukan kembali tu berkobar-kobar. Hari-hari saya telek breastpump spectra 3 saya yang sempat pakai 3 bulan je masa Dani kecik dulu. Sampai lah bersalin.. saya kecewa sangat2 sebab susu saya setitik pun tak keluar. Frust! 3 hari takde susu. 

Baby asyik menangis-nangis haus. Nurse kat hospital pun tak boleh buat apa. Terpaksa topup FM. Saya masa tu dah la sakit lepas bersalin. Tension lagi ngan susu tak keluar. Anak melalak plak lagi. Manala susu nak keluar kalau saya tension stress kan..
Hari ketiga balik kampung, saya tuam n urut sikit. Barulah start meriah. Buang terus FM. Lepas sesi mengurut 3 hari, lagilah meriah. Berterusan alhamdulillah sampailah ke hari ini.

Masa berpantang, saya makan jamu kampung. Masa tu tak sampai lagi seru nak makan vitamin Shaklee. Sampaila si baby dah start meragam malam-malam. Menangis je. Asal tengah malam je menangis. 

Saya try google kat internet nak cari punca baby menangis tengah malam. Reason yang logik, dia laparlah kan. But kerap kot saya bangun menyusukan dia, sampai saya penat letih bila siang esoknya. Yang jadi mangsa, si abang. Sian dia. Asyik kena marah..

Tak boleh jadi ni...

Saya google then terbaca pasal pengalaman2 ibu2 yang consume Shaklee ni. Saya baca baca dan baca. Dapat gaji terus saya order Set B Shaklee (Breastfeeding). Kebanyakan yang saya baca semua kata best sangat set ni. Masa tu niat saya makan Shaklee ni, nak banyakkan susu badan dan nak bagi susu yang bernutrisi untuk baby. Belajar dari pengalaman lepas. Stok EBM saya start kumpul masa seminggu sebelum baby sebulan.saya lagi teruja bila susu badan saya jadi pekat dan likat. Hahaha.. plus jadi warna kuning.. 

Saya google google lagi, cari perbezaan kenapa masa saya tak makan shaklee susu cair je. Banyak memang banyak. Tapi putih biasa je. Tapi bila makan shaklee, susu jadi pekat kuning likat. Haa ko! Yang lagi super duper best, baby dah tak meragam lagi malam-malam. Tido jadi lagi lena.. Mama dia pun dapat rehat secukupnya...


Tu bab susu..
Ada cerita lain. Pasal kulit muka.

Saya sendiri pun tak perasan. Sehinggalah suami sendiri yang memuji. Masa dia balik kampung untuk menjenguk saya ngan anak-anak, lepas salam2 semua, dia tenung saya dan cakap.. "Eh, mama makin putihlah." Saya senyum kembang kempis lah. Waktu tu saya menafikan lagi yang sebab kulit saya jadi bersih tu.. Sebab saya ingat hormon baru lepas bersalin kan. Sampai saya naik keje pun, ramai yang cakap, kulit dah makin cantiklah.. Berseri-seri ibu baru lepas bersalin ni. Baru saya sedar masa tu. Sebab saya baca baca dan baca pengalaman orang lain pasal shaklee ni. 

Dalam set B ni ada Vit C dan Vit B. Ambil maklum yang Vitamin C amat penting untuk pembentukan kolagen, anti oksida dan menguatkan sel-sel. Vitamin B membantu sebagai penenang dan ianya membantu isteri, ibu dan wanita berkerjaya yang kurang rehat agar sentiasa bertenaga. Thats why, ibu-ibu yang nenyusukan yang mengambil set Breatsfeeding ni kelihatan berseri-seri..:)

Buktinya gambar kat attachment tadi. Gambar yang atas, masa Dani kecil lagi. Kusam comot kulit muka saya. Gambar bawah masa saya consume Shaklee time Zara ni, banyak khasiatnya. Beza kan? Di samping nak memperbanyakkan susu, baby sentiasa kenyang bila lepas menyusu, kulit muka juga makin berseri-seri malah baby pun dapat khasiatnya, bambam badan dia...

Yang penting, kena konsisten makan vitamin dan minum banyak air. Paling sikit 2 liter okay...

Pakej haaa... badan cergas, susu ibu banyak, baby sihat, kulit muka makin flawless... semuanya kerana Set Breastfeeding Shaklee. Tq Shaklee! Akhirnya terus sign up jadi ahli Shaklee... :)

Sekian. harap bermanfaat apa yang saya share kan ni.. :)

Best kan pengalaman adik Nurliyana binti Uzir ni. Akhirnya persepsi dia berubah berkenaan suplemen SET PENYUSUAN SHAKLEE bila mana saat keperluan nutrisi tubuh dipenuhi, ibu menyusu jadi sihat bayi lebih ceria gembira kurang meragam dan kenyang cukup susu.


CADANGAN SET PENYUSUAN SHAKLEE


Cadangan SET PENYUSUAN SHAKLEE adalah seperti berikut. Semestinya pakej lengkap set penyusuan shaklee adalah yang terbaik, lebih memenuhi keperluan nutrisi buat ibu menyusu dan bayi.

SET PENYUSUAN SHAKLEE
 
Sekiranya ingin dapatkan SET PENYUSUAN SHAKLEE yang lengkap ini beserta konsultasi pengambilan vitamin dan khidmat nasihat berkenaan penyusuan ibu, bolehlah hubungi saya di,

FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_shakleevitastore
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak 
Pengedar Shaklee Ipoh 
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh 
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar 
Pengedar Shaklee Bandar U 
Pengedar Shaklee Bota

TIPS MERAWAT PENYAKIT KAYAP SECARA SEMULAJADI

HTS3 VOL 1:
TESTIMONI 005: SITI NORHAYATI ABDUL HALIM

Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung! 
Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.


NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke.. 

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

HAppy Sayyidul Ayyam. Zikir Hari Ini: Ya Allah.

KITARAN HAID YANG TIDAK TERATUR AKIBAT HORMON TUBUH PUNCA GANGGUAN KESUBURAN DAN MASALAH SUKAR HAMIL

Bagi pasangan sama ada yang baru mendirikan rumahtangga atau telah lama mendirikan rumahtangga pasti ternanti-nanti berita gembira untuk menimang cahaya mata. Ada yang direzkikan dengan cepat hingga mendapat jolokan bunting pelamin lagi. Tapi ada juga yang tidak direzkikan sedemikian. Malahan ada juga yang bulan demi bulan bahkan tahun berganti tahun menanti kehadiran cahaya mata sebagai pengikat kasih sayang antara suami isteri. Bagi mereka yang mengalami masalah lambat dikurniakan dengan zuriat, hari ini kak ct nak kongsikan kisah pasangan suami isteri ini yang mencari jalan ikhtiar menangani masalah kesuburan setelah berumahtangga agar mudah menimang cahaya mata. Antara masalah yang dihadapi wanita ini adalah berkaitan kitaran haid yang tidak teratur akibat hormon tubuh. Selalunya kitaran haid yang tidak teratur menyukarkan untuk mengira waktu subur seseorang wanita serta boleh menjadi punca sukar untuk hamil.

Set Kesuburan Shaklee ikhtiar untuk hamil

Jom kita baca dan tengok jalan penyelesaian bagi masalah haid tidak teratur ini.

Nama saya Nurul Ain Najwa Rosli, sudah berumur 28 tahun pada bulan November ini. Actually saya adalah staff kepada Master Hadhatina dan Master Kamarul. 

Alhamdulillah, saya juga telah diberi peluang oleh mereka untuk saya kongsi testimoni saya kepada semua. Bagi saya cerita saya ini akan memberi inspirasi kepada semua pasangan yang baru berkahwin dan yang ingin mempunyai zuriat. Sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut, saya juga seorang SID yang baru mendaftar pada tahun ini. Saya memang sangat menyukai Shaklee ini sebelum saya mendaftar sebagai ahli lagi.

Set Kesuburan Shaklee ikhtiar untuk hamil

Saya ingin bercerita tentang pengalaman dahulu sebelum mempunyai anak lagi. Alkisahnya bermula sebelum saya menjadi ahli Shaklee. Untuk makluman, saya berkahwin pada 13 September 2013. Memang sebelum saya berkahwin lagi saya mempunyai masalah haid yang tidak teratur atau lebih dikenali sebagai masalah hormon yang tidak stabil. 

Orang cakap jika kita mengalami masalah di atas, agak sukar untuk hamil. Memang benar pada saya,setelah tunggu hampir 3 bulan, saya masih tidak hamil dan period saya pun masih tidak teratur.

Sampailah satu hari tu, kawan saya consult saya untuk ambil Set Kesuburan Shaklee.  Dalam set kesuburan tu ada 3 produk yang perlu saya ambil iatu GLA Complex, Alfalfa Complex dan ESP. Apa salahnya saya mencuba kan. Ni pun atas sokongan suami saya jugak.  GLA Complex tu saya ambil untuk menjadikan hormon saya stabil dan period saya akan teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang juga memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan dan hilang mood. 

Alfalfa Complex pula membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid. 

Akhir sekali, saya ambil ESP yang sangat disukai ramai ni.  ESP merupakan salah satu produk untuk membantu dalam meningkatkan kesuburan yang mana penting dalam persediaan rahim menerima janin.

Sangat bersyukur setelah 3 bulan konsisten mangambil set kesuburan ini, memang period saya kembali teratur setiap bulan dan saya telah dikejutkan dengan berita gembira yang saya telah hamil anak pertama pada masa itu.

 Dahulunya lama kami berdua sahaja then selepas itu Alhamdulillah kami telah bertiga.

 Saya fikir saya memang tidak boleh hamil, tapi Allah itu maha berkuasa. Saya juga sedang hamil anak kedua. Saya bersyukur sangat kerana diperkenalkan dengan Shaklee. Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja. 

Taraf kesihatan pada suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa. Amin. 

Sebelum ni kak ct pernah kongsikan beberapa testimoniberkaitan masalah kesuburan yang berjaya ditangani dengan mengambil SET KESUBURAN SHAKLEE PREMIUM. Boleh rujuk SINI.



CADANGAN VITAMIN KESUBURAN UNTUK SUAMI ISTERI


SUAMI
Set kesuburan suami terdiri daripada

1. Vitamin E Complex
Lebih dikenali sebagai “VITAMIN CINTA”. Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai tenaga yang lebih dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengamalkan vitamin E.

ISTERI
Set kesuburan bagi isteri terdiri daripada

1. GLA Complex
Membantu badan wanita untuk menghasilkan ‘cecair kesuburan’ yang berfungsi memberi ruang untuk sperma untuk terus hidup di dalam tiub fallopio sehingga 5 hari. Ia juga mengatur kitaran haid bagi memudahkan wanita mengetahui waktu ovulasi (subur) sekaligus meningkatkan lagi peluang untuk hamil.
2. Alfalfa Complex
Membantu dalam hal-hal kewanitaan. Membantu mengurangkan keputihan sekaligus merapatkan vagina.

3. B complex
Mengandungi asid folik yang amat diperlukan bagi wanita yang merancang untk hamil. Asid folik di awal kehamilan amat penting utnuk mengelakkan bayi dari mengalami spina bifida (sumbing tulang belakang).

4. ESP (Energizing Soy Protein)
Membantu untuk membaiki dan membentuk tisu rahim. Selain itu ESP juga membantu penghasilan sel ovum dan sel sperma yang berkualiti sekaligus meningkatkan kesuburan dan peluang untuk hamil. 


Jadi bagi anda kat luar sana yang sedang berikhtiar untuk hamil dan mendapatkan zuriat, Inshaallah dengan memantapkan kesihatan diri dan suami sebenarnya memberi peluang yang besar untuk anda subur dan mengandung. Tambahan pesediaan kesihatan yang baik buat bakal si ibu adalah sangat-sangat penting untuk menjamin kesihatan yang baik buat bakal bayi anda.

Sekiranya ingin mendapatkan konsultasi berkenaan masalah kesuburan anda dan ingin mendapatkan khidmat nasihat berkenaan suplemen terbaik yang wajib anda ambil mengikut keperluan dan budget anda, jangan segan-segan untuk pm kak ct atau hubungi kak ct di,

FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_vitastore
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah kakct sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak 
Pengedar Shaklee Ipoh 
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh 
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar 
Pengedar Shaklee Bandar U 
Pengedar Shaklee Bota

Wednesday, May 3, 2017

CARA MENANGANI HB RENDAH KETIKA HAMIL DENGAN SUPLEMEN SEMULAJADI

Di sekitar bulan lepas, k ct telah didatangi dengan dua orang ibu hamil. Seorang darinya mengalami masalah Hb rendah ketika dalam fasa 2nd trimester kehamilan. Manakala seorang lagi ibu hamil dalam fasa pertama pula mengalami masalah tekanan darah tinggi. Alhamdulillah k ct dapat bantu kedua-dua ibu muda ini menangani masalah Hb rendah ketika hamil secara semulajadi. Walaupun kedua-dua masalah ini merupakan masalah biasa yang sering dialami wanita hamil, namun tindakan perlu dilakukan untuk meningkatkan semula paras Hb ibu pada bacaan yang baik dan juga sangat-sangat penting untuk ibu hamil mengawal tekanan darah dari terus naik tinggi. Selain ubat-ubatan yang dibekalkan dari klinik ibu&anak, ade juga cara yang lebih baik untuk menangani Hb rendah ketika hamil dengan suplemen semulajadi. Justeru hari ini k ct ingin kongsikan cerita seorang ibu yang mengandung anak sulong kali pertama berjaya menangani masalah Hb rendah ketika hamil malahan bonus tambahan kulit ibu menjadi semakin cantik, ibu hamil juga hilang sakit-sakit dan lenguh-lenguh pinggang di sepanjang kehamilannya. Alhamdulillah

Source : Webmd

Ceritanya begini,

" Nama saya Siti Aishah Binti Mohamad. Umur 24 tahun. Saya seorang surirumah sepenuh masa dan ibu kepada seorang anak perempuan berusia 5 bulan. 

Saya dah amalkan Shaklee ni selama 9 bulan iaitu ketika usia kandungan saya 5 bulan. Punca saya ‘jatuh hati’ dengan Shaklee adalah disebabkan ‘hb’ saya ‘low’.... Bile ‘hb’ dah ‘low’, dengan tak lengahnye saya cari ape2 supplemen atau ubat jenis pil yang boleh bantu saya normalkan balik ‘hb’ saya tu.


Dengan bantuan Mr.Google, kebanyakan story-mory yang dipaparkan adalah kebaikan Shaklee. Haaaa nampak tak permainan Mr.Google kat situ? Die bagi saya petunjuk yang sangat tepat okeyh! Hihii..nak tahu sebab ape???

Secara kebetulan ex-teacher sains saya mase sekolah menengah dulu merupakan pengedar Shaklee. So, tak payah saya nak cari jauh2..depan mate dah ade pun..saya dapat info ni pun melalui ‘FB’ beliau.

Suatu hari tu, secara kebetulan saya nampak beliau post pasal cara mengatasi ‘hb low’ dengan mengambil supplemen Vita-Lea dari Shaklee. Dengan izin suami, tak lengah nyer saya terus order dan dapat memiliki set hamil dari Shaklee iaitu Vita-Lea, Vita C, B-Complex dan Ostematrix. Alhamdulillah, selepas 3 minggu amalkan set hamil Shaklee, ‘hb’ saya kembali normal. Cik Misi pun terkejut! Siap tanye lagi ape rahsianya. Hihihii..

Sepanjang preggy saya mengalami sakit2 badan terutamanya tulang belakang dan bahagian pinggang. Kadang2 tu tahan sakit sampai nak call tukang urut. Tapi, alhamdulillah dengan amalkan ostematrik secara konsisten hilang segala sakit2 badan. Terus tak jadi nak panggil tukang urut. Hahaa!

Saya terus amalkan Shaklee sehingga bersalin. Ketika saya dalam pantang, saya cuma tambah Zinc Complex. Haa nampak tak sebotol Shaklee boley tahan sehingga 5 atau 6 bulan. Tu yang best dan jimat. Walaupun bersalin secara normal, saya mengalami luke/koyak terlalu banyak/besar. Almaklum le baby 1st..hehee..

Sepanjang mengamalkan zinc complex dan supplemen shaklee yang lain, luka dan jahitan saya cepat sembuh. Semasa dalam pantang juga, perkara yang paling menakjubkan dan tak boleh saya lupekan malah buat semua orang terkejut apabila kepala anak saya jadi tegak je bila dukung, tak lembik atau telentok2...

Mase usia anak saya sebulan pulak, kaki anak saya jadi kuat apabila cuba didirikan. Jiran2 yang datang menziarah pun teruje melihatnya. Sampai mak mentue saya gelarnya ‘Baby Shaklee’ disebabkan telebih kalsium gaknya. Hahaa! Tu lah hakikatnya.

Source : BabyCenter



Ostematrix juga banyak membantu saya dalam penyusuan. Saya sentiasa amalkan ostematrik sebelum tidur. Bila tengah malam Miss B saya akan jadi bengkak sebab banyak susu. Sampai basah baju saya dibuatnya. Hihii.. Alhamdulillah rezeki anak saya untuk menikmati titisan emas ni secukupnya...

Vita C juga banyak membantu saya dari segi kulit muka. Sebelum amalkan Vita C Shaklee, kulit muka saya sangat kusam, betompok2 dengan parut jerawat dan tona kulit tak sekata...
Alhamdulillah, sejak amalkan Vita C Shaklee, kulit saya kembali sekata. Tak de dah tompok2/parut jerawat. Paling bestnya kulit semakin cerah dan jerawat pun malu2 nak keluar. Hihiii..

Itu lah pengalaman saya mengamalkan Shaklee sehingga hari ini. Tanpa Shaklee mungkin badan saya sentiasa jadi letih lesu dan tak bermaya. Terima kasih Shaklee kerana telah membuatkan saya jadi cantik secara sihat dari segi zahir dan batin. Alhamdulillah. "
Siti Aishah Binti Mohamad

Kesimpulannya,

Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah Hb rendah ketika hamil, mengambil Set Lengkap Hamil Shaklee dapat mengembalikan bacaan Hb ibu ke paras normal. Set Lengkap Hamil Shaklee dapat memenuhi keperluan ibu hamil dan juga bayi di dalam kandungan malahan sangat-sangat membantu ibu hamil untuk kekal cergas di sepanjang tempoh kehamilan.

Malah Set ini juga memenuhu piawaian KKM untuk ibu hamil dan ia juga telah mendapat pandangan yang positif lagi baik dari kaca mata seorang doktor. Boleh rujuk SINI.


SET LENGKAP HAMILSHAKLEE


Sekiranya ingin mendapatkan terus Suplemen Lengkap Hamil Shaklee secara kredit & direct, bolehlah klik pada gambar di atas dan buat belian online. Sekiranya ingin mendapatkan harga istimewa serta pelbagai privilege sebagai ahli berdaftar, bolehlah hubungi k ct untuk konsultasi eksklusif khusus buat pelanggan-pelanggan k ct.

FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_shaklee
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak  
Pengedar Shaklee Ipoh 
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh 
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar 
Pengedar Shaklee Bandar U 
Pengedar Shaklee Bota


Tuesday, May 2, 2017

MENGAPA KITA PERLUKAN SUPLEMEN DAN TANDA-TANDA BADAN MEMERLUKAN SUPLEMEN TAMBAHAN

Ramai yang menyangka bahawa mereka sihat dan tidak memerlukan suplemen tambahan untuk tubuh badan mereka sekarang. Sebahagian pula menyangka apabila mereka sakit, barulah perlu mengambil vitamin serta suplemen tambahan sebagai jalan untuk kembali sembuh atau dengan kata lain makan vitamin sebagai ubat. Walaupun memang betul tubuh badan benar-benar memerlukan nutrien  tambahan lagi-lagi di saat tidak sihat kerana sel-sel antibodi memerlukan nutrien yang mencukupi untuk melawan penyakit. Manakala sebahagian yang lain terpedaya pula dengan iklan-iklan suplemen yang tidak jelas sumber dan kandungan bahan-bahannya malah keselamatannya juga diragui. Ini kerana sektor makanan kesihatan dan suplemen telah menjadi satu industri yang mampu memberikan pulangan yang besar. Hakikat sebenar yang kurang mereka fahami adalah, perlukah kita mengambil vitamin dan suplemen pada zaman canggih dewasa ini sebelum kita diserang penyakit dan apakah tanda-tanda bila tubuh badan kita memerlukan vitamin dan suplemen tambahan?

Tanda-tanda tubuh memerlukan suplemen

Sebenarnya, zaman dahulu memang sangat berbeza dengan zaman sekarang. Arus pemodenan memang sangat-sangat memberi impak terhadap faktor pemakanan dan gaya hidup seseorang. Ramai mengambil jalan pintas untuk kenyang dengan makan di restoran-restoran fast food hatta kedai-kedai makan sekalipun hingga terpaksa mengabaikan keperluan nutrisi sebenar tubuh. Apa yang tubuh badan dapat hanyalah memenuhi tuntutan lapar tapi dalam masa yang sama mereka membina penyakit. Ditambah dengan faktor stress, tekanan hidup dan pencemaran serta radikal bebas tidak hairanlah statistik penyakit-penyakit kronik juga semakin bertambah di kalangan orang muda.

Ringkasnya,

7 SEBAB KENAPA ANDA PERLUKAN SUPLEMEN


Kritikalnya keperluan vitamin & suplemen tambahan untuk semua orang antaranya

✔Kita sering terdedah dengan PENCEMARAN alam sekitar.

✔Badan kita memerlukan DOS yang TINGGI bagi sestengah nutrien makanan.

✔Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin telah TERJEJAS atau TERCEMAR.

✔Kita terbiasa dengan amalan gaya hidup TIDAK SIHAT.

✔Kebanyakan rakyat Malaysia MAKAN MENGIKUT SELERA RASA.

GANGGUAN penyerapan nutrisi daripada makanan.

✔Banyak nutrien telah HILANG dalam makanan sewaktu pemprosesan dan penyediaan makanan.

Sebab itu, pengambilan makanan tambahan dari awal dapat mengurangka risiko dari mendapat penyakit-penyakit kronik, mempertingkatkan imuniti tubuh serta melawan dari serangan penyakit-penyakit semasa dan penyakit bermusim.

Pendapat Dr Zubaidi tentang pemakanan masyarakat zaman sekarang memang benar.
"Dahulu orang kita suka makan ulam-ulaman dan buah-buahan. Sekarang kita jarang melihat orang kita makan banyak sayur-sayuran. Selalunya saya lihat ramai yang mengambil hidangan dengan nasi dan daging yang menimbun dalam pinggan, terutama bila makan free atau makan buffet. Sebab itu, ramai orang kita yang mengalami penyakit kronik, seperti kegemukan (obesiti), penyakit jantung, darah tinggi, strok dan sebagainya.

Kita mungkin memperolehi makronutrien seperti karbohidrat, protein, lemak tetapi mengalami kekurangan mikronutient yang terdiri dari mineral dan vitamin. Antaranya Selenium, Magnesium, Zink, Vitamin C, B kompleks, E dan banyak lagi.

Inilah yang menjadi focus persoalan yang dibawa. Walaupun ramai doktor dan pakar pemakanan yang berpendapat kita cukup mendapat nutrien dari makanan yang diambil dan tidak perlukan sebarang pil supplemen, persoalannya setakat mana nutrien dari makanan yang diambil benar-benar masuk ke dalam tubuh kita dalam kuantiti yang diperlukan?"
DrZubaidi

Sebab itu orang zaman dulu tidak memerlukan suplemen berbanding zaman sekarang. Pada zaman sekarang, gaya pemakanan yang tidak sihat inilah diawalnya menyumbang kepada keradangan atau inflamasi dalaman tubuh secara berterusan dan menjadi punca kepada sel-sel rosak yang sepatutnya mati tapi bermutasi membentuk sel-sel baru yang abnormal serta menyumbang kepada penyakit kanser yang mungkin kita tak jangka.

Tanda-tanda tubuh memerlukan suplemen


TANDA-TANDA TUBUH MEMERLUKAN TAMBAHAN SUPLEMEN AKIBAT PENGUMPULAN TOKSIN DALAM TUBUH  

🔥 Peringkat Pertama
Penat
Stress
Sakit-sakit anggota badan

🔥 Peringkat Kedua
Badan berbau
Sembelit
Insomnia
Migrain
Mudah sakit, demam, selesema dsbnya

🔥 Peringkat Ketiga
Sakit-sakit sendi, arthritis
Tekanan darah tinggi
Gout
Diabetes,
Kerosakan buah pinggang
Kanser

Peringkat-peringkat ini membuktikan setiap penyakit yang terjadi adalah disebabkan pemakanan dan gaya hidup yang tidak seimbang berlaku secara berterusan dan dalam jangka masa yang panjang. Alangkah baik sekiranya kita menyedarinya dari awal dan mengambil tindakan yang tepat dengan mengubah gaya hidup dan mengambil makanan yang sihat serta vitamin dan suplemen yang bersesuaian sebagai makanan tubuh. Walaupun setiap penyakit itu ujian dan datangnya bersama-sama rahmat dan kasih sayang dariNYA, namun usaha untuk mencegah adalah lebih baik dari merawat. Kerana di saat-saat kita diserang penyakit kelak kita memerlukan kos yang lebih untuk merawat termasuklah kos belanja, masa, tenaga dan lain-lain.

Video dibawah menjelaskan kenapa kita vitamin & suplemen kini adalah satu keperluan yang mesti kita ambil sedari awal lagi.



Sekiranya ingin dapatkan konsultasi berkenaan kesihatan dan suplemen yang bersesuaian untuk diamalkan mengikut keperluan dan peringkat umur, bolehlah hubungi saya di

FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_shaklee
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak 
Pengedar Shaklee Ipoh 
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh 
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar 
Pengedar Shaklee Bandar U 
Pengedar Shaklee Bota

Wednesday, April 26, 2017

CARA MENANGANI MASALAH EKZEMA DI KALANGAN KANAK-KANAK DENGAN SELAMAT

Sebagai ibu bapa, memiliki anak-anak yang menghidapi masalah ekzema kronik bukanlah sesuatu yang mudah. Kulit mereka sangat sensitif. Bukan hanya pada kebersihan dan makanan, perubahan suhu persekitaran yang terlalu panas dan terlalu sejuk juga memainkan peranan. Hari ini saya ingin kongsikan masalah seorang ibu yang mengalami masalah anak kecilnya yang menghidapi masalah ekzema dan cara menangani masalah ekzema di kalangan kanak-kanak dengan selamat.

KISAH PERTAMA


Tangani masalah ekzema di kalangan kanak-kanak dengan vitamin shaklee.
Herpes Simplex in Atopic Ekzema

Hati ibu & ayah mana yang tidak runsing bahkan setiap hari mencari jawapan penyelesaian bagi persoalan ini yang menghidapi ekzema sedari bayi lagi. Pelbagai ubat-ubatan dan krim steroid silih berganti pakai yang mana ianya hanyalah bukanlah satu rawatan sebaliknya penyelesaian jangka pendek atau langkah kawalan. Tambahan ketika masih bayi lagi sering terfikir-fikir rawatan dan krim yang selamat yang boleh digunakan bagi menangani masalah ekzema ini. Sehinggalah pada satu tahap di usia 7 tahun anaknya mengalami jangkitan ekzema iaitu Herpes Simplex in Atopic Eczema.

Kini anak ini telah pun meningkat dewasa. Dengan mengamalkan suplemen shaklee sebagai suplemen tambahan membantu beliau menangani masalah ekzema dan kulit sensitif dengan kaedah yang lebih selamat lagi berkesan.

KISAH KEDUA


Tangani masalah ekzema di kalangan kanak-kanak dengan vitamin shaklee


Al –kisahnya, Ruhil  (Anak no.2 saya) terkena chicken pox mas umur 3 bulan. Lepas je sembuh dari chicken pox, antibodi dia down dan seluruh badan dia merah-merah. Obviously kat bahagian muka.  

Tiga kali kami ulang alik ke Klinik dan 3 kali jugak bertukar ubat. Tapi setiap kali tukar ubat tu keadaan tidak pernah bertambah baik. Kali ketiga kami mintak di refer ke pakar kulit, tapi doctor refuse, dia suruh jugak pakai ubat dari klinik dia. Masa ni hati dah rasa terbakar dah. Dia siap kutuk lagi doctor pakar. Adeh.Then, kami decide pergi je ke Ko. Skin Care. 

Alhamdulillah lepas 3 hari makan ubat dari Ko. Skin Care dan pakai ubat sapu yang diaorang bagi, keadaan muka Ruhil bertambah baik. Tapi, memang jelas ketara kulit Ruhil menipis dan menegang.

Basically, ubat yang di bagi adalah sama je. Untuk makan (ubat anti radang), untu sapu, creame Aquous (macam tula namanya dah lupa). Tapi cara application salah. Sepatutnya bila merah2 dah menebal, creame aquos tux le sapu direct ke kulit. Kene buat macam sabun mandi.  Apa yang saya dapat dari Ko skin care?

1) Eczema adalah penyakit keturunan 
2) Jaga persekitaran
3) Jaga pemakanan

So, untuk yang no 1:  Memang confirmla kan, Umminya ada resdung, abinya ada asma masa kecik dulu.
Untuk no. 2: No Carpet kat rumah, no bantal bulu2, no bantal kekabu. Baju pun kami cuci guna set get Clean Shaklee. 100% neutral.

Untuk no.3: Huhu, yang ni paling mencabar. Disebabkan si Ruhil ni 100% EBM, maka si Ummi terpaksa menjadi vegeteranian selama 3 bulan. EBM yang dalam stok? Pada awalnya, ingat nak buang, tapi sayang sangat-sangat. Hampir 100 botol tu. (3oz setiap botol). Last-last decide cuba bagi kat abang dia minum dulu. Alhamdulillah, abangnya minum je. Hihi. So bermulalah episod start up buat stok baru.

Selama 3 bulan jadi herbivor (Makan sayur je), kulit ruhil dah semakin baik.  So, Ummi dah mula cuba-cuba jadi karnivor, Daging lulus. Ayam lulus. Ikan (hmmm ada yang lulus ada yang tak), telur lulus. Seafood? Kirim salam, until we meet again lepas ruhil dah cerai susu. Bawah ni gambar masa umur dia 6-7 bulan (Gambar After). Berkat Ummi dia jaga makan. Hihihi.mulus je kulitnya.

Panjangnya sejarah cerita eczema Ruhil ni kan?. Hihi, terima kasih kerana masih sudi membaca. Ok sekarang masuk bab macam mana kisah cinta Ruhil dan Omega Guard bermula. 

Bila umur Ruhil dah masuk setahun, saya mula bagi dia makan Omega Guard sebiji sehari. Bila dah umurnya 2 tahun setengah, dah di upkan dos jadi 2 biji sehari. Kadang-kadang mungkin lebih kalau tak sempat sorok, sebab dia dah pandai bukak botol sendiri. Sekarang ni tempat paling Selamat untuk Omega Guard ni adalah dalam freezer atas sekali. 

Boleh tengok ada merah2 kat muka dia. Tapi merah camni tak perlu makan ubat and sapu apa2 creame. Nanti merah-merah tuh hilang sendiri.

Kandungan EPA dalam Omega Guard membantu mengurangkan symptom inflamasi pada kulit Ruhil. Yes, perlukan masa dan harus konsisten untuk hasil yang positif. Apapun saya bersyukur pada Allah, sebab Ruhil dapat jugak menikmati rasa seafood yang ohsem tu. Hihi.

Semoga member manfaat pada yang ada masalah seperti Ruhil.

ANTARA LANGKAH-LANGKAH KAWALAN YANG BOLEH DIAMBIL


KAWAL DIRI DARI MENGGARU kulit anggota badan. Seboleh-bolehnya elakkan dari berkuku panjang. Perbuatan menggaru hanya akan lebih memburukkan keadaan kulit pesakit kerana kulit yang luka akan lebih terdedah kepada risiko jangkitan kulit. 
Tips tangani masalah menggaru, sila gunakan krim non steroid yang semulajadi seperti Herbal Blend Krim berbanding krim-krim dari farmasi yang kebanyakkannya mengandungi steroid.

✔ ELAKKAN PENGGUNAAN BAHAN-BAHAN PENCUCI KIMIA. Pilih bahan-bahan pencuci dari bahan-bahan semulajadi berbanding sabun-sabun kebanyakan termasuk sabun basuh baju, basuh pinggang, bahan mencuci rumah, sabun mandi, pencuci muka dan sebagainya.
Pilihlah dari sumber-sumber semulajadi seperti pencuci muka Nutriwhite shaklee, Sabun Basic H sebagai sabun mandian dan pencuci pelbagai guna, sabun basuh baju shaklee dan pencuci pinggan shaklee kerana penggunaan bahan-bahan ini memang telah terbukti berkesan dan tidak memberi kesan yang buruk pada penghidap ekzema.

✔ JAGA KEBERSIHAN PERSEKITARAN DARI HABUK. Ini termasuklah debu carpet, tingkap, celah-celah perabot, lantai dan sebagainya

✔ JAGA PEMAKANAN. Ibu bapa perlu alert dan pantau jenis-jenis pilihan makanan anak-anak dan tengok perubahan yang berlaku. Alergi terhadap makanan adalah berbeza bagi setiap individu. Sesetengahnya sangat sensitif hinggakan apabila makan makanan laut, cepat je kulit rasa gatal, bengkak dan sebagainya. Tapi ada juga yang tidak alergi terhadap makanan laut.

✔ AMBIL SUPLEMEN TAMBAHAN seperti vitamin shaklee. Suplemen tambahan yang selamat sangat membantu untuk meningkatkan tahap imuniti badan seseorang untuk melawan dari serangan jangkitan dan penyakit serta membantu pertumbuhan sel-sel kulit yang sihat & kuat.

✔ JAGA PADA PERUBAHAN SUHU PERSEKITARAN. Pastikan ventilasi atau pergerakan pengudaraan bilik adalah baik. Terlalu panas boleh menyebabkan penghidap ekzema berpeluh-peluh dan kulit menjadi gatal manakala terlalu sejuk seperti keadaan ber air-cond lama boleh menghilangkan kelembapan kulit semulajadi. Kulit jadi sangat kering dan merengsakan penghidap ekzema.

✔ PERBANYAKKAN MINUM AIR MASAK DAN BANYAK MEMAKAN BUAH-BUAHAN DAN SAYURAN SEGAR.


CADANGAN LENGKAP SUPLEMEN BAGI ANAK REMAJA EKZEMA


🔼 OMEGA GUARD
- DHA & EPA mampu mengurangkan keradangan kulit penghidap ekzema. Omega 3 juga bersifat memperbaiki kulit & melindungi kulit dari kerosakan serta memperkuat sistem imunisasi badan

🔼 Sr VITA C
- sumber antioksida yang abik, menggalakkan penghasiln kolagen untuk kulit, menentang serangan bakteria dan meningkatkan sistem imuniti tubuh

🔼 GARLIC
- sumber antibiotik semulajadi bagi meningkatkan imuniti tubuh dari serangan kuman & bakteria

🔼 GLA
- mengandungi sumber Vitamin E yang membantu membekalkan kelembapan dan  kelembutan kulit

🔼 MEALSHAKES
- membekalkan protein yang lengkap dengan tambahan vitamin & mineral bagi penggalakkan pertumbuhan kulit yang sihat serta sistem imun tubuh yang kuat untuk melawan serangan ekzema dan ashtma sekaligus

🔼 HERBAL BLEND KRIM
- digunakan sebagai losyen yang mampu mengurangkan rasa gatal-gatal pada kulit. Juga melindungi kulit dari kekeringan

🔼 BASIC H
- Sabun pelbagai guna yang sangat-sangat sesuai untuk digunakan sebagai sabun mandi dan pecuci muka. Bebas dari bahan kimia serta tidak mengering dan merengsakan kulit.

CADANGAN LENGKAP SUPLEMEN BAGI KANAK-KANAK EKZEMA BAWAH 7 TAHUN


🔼 OMEGA GUARD
- DHA & EPA mampu mengurangkan keradangan kulit penghidap ekzema. Omega 3 juga bersifat memperbaiki kulit & melindungi kulit dari kerosakan serta memperkuat sistem imunisasi badan 

🔼 CHEWABLE VITA C
- sumber antioksida yang abik, menggalakkan penghasiln kolagen untuk kulit, menentang serangan bakteria dan meningkatkan sistem imuniti tubuh 

🔼 MEALSHAKES
- membekalkan protein yang lengkap dengan tambahan vitamin & mineral bagi penggalakkan pertumbuhan kulit yang sihat serta sistem imun tubuh yang kuat untuk melawan serangan ekzema dan ashtma sekaligus

🔼 HERBAL BLEND KRIM
- digunakan sebagai losyen yang mampu mengurangkan rasa gatal-gatal pada kulit. Juga melindungi kulit dari kekeringan

🔼 BASIC H
- Sabun pelbagai guna yang sangat-sangat sesuai untuk digunakan sebagai sabun mandi dan pecuci muka. Bebas dari bahan kimia serta tidak mengering dan merengsakan kulit.

Sekiranya ingin dapatkan SET EKZEMA yang best ni bagi menangani masalah ekzema anak-anak dan mengurangkan kecenderungan dari kerap menggaru-garu kulit kering,bolehlah hubungi saya di,

FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_shaklee
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak 
Pengedar Shaklee Ipoh 
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh 
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar 
Pengedar Shaklee Bandar U 
Pengedar Shaklee Bota 

ATAU 

Ingin membeli terus secara online bolehlah klik di sini. 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=87aa935d360c0730a7680884eb597f0c

Saturday, April 22, 2017

PRODUK KECANTIKAN KULIT MUKA TERBAIK

Produk kecantikan kulit muka terbaik

    NUTRIWHITE® SKIN CARE adalah satu-satunya produk skincare terbaik dunia yang dirumuskan oleh Shaklee khusus untuk kulit kombinasi penduduk Asia. Shaklee telah menjelajah ke seluruh dunia untuk mencari nutrien yang paling tulen dan herba paling berkuasa untuk penjagaan kulit dan kecantikan NutriWhite. Ia terdiri dari 16 ramuan botani yang sangat mujarab. 

    16 BAHAN-BAHAN SEMULAJADI NUTRIWHITE® Skin Care ADALAH


    🍒 BEARBERRY
    Berfungsi meringankan, melegakan & mengurangkan keradangan 

    🍒 SOYBEAN 
    Berfungsi mencerahkan, melembutkan, melembapkan dan tompok

    🍒 SKULLCAP
    Berfungsi meringankan, mengurangkan keradangan dengan flavonoid

    🍒 BEECHTREE
    Berfungsi meringankan, meningkatkan proses semulajadi & melegakan kulit

    🍒 STRAWBERRY BEGONIA
    Berfungsi untuk mencerahkan pigmentasi

    🍒 MULBERRY
    Berfungsi untuk mencegah kerosakan matahari dan melembap

    🍒 PEONY
    Berfungsi mencerah, melembapkan & mengurangkan keradangan

    🍒 ROSEMARY
    Berfungsi untuk mengetatkan, meransangkan & mengurangkan keradangan

    🍒 ALOEVERA
    Berfungsi untuk melegakan & melembapkan keradangan

    🍒 MOUNTAIN ARNICA
    Berfungsi untuk mengurangkan keradangan dengan flavones

    🍒 CAT'S CLAW
    Berfungsi untuk menegangkan & menyegarkan dengan cotechin

    🍒 KUDZU LEAF & ROOTS
    Berfungsi untuk menegangkan & mengurangkan keradangan dengan isoflavon

    🍒 LINDEN
    Berfungsi untuk menyuburkan & menghidrat dari peringkat dalam

    🍒 MARSHMALLOW
    Berfungsi untuk melembapkan dengan tanin

    🍒 SEAWEED
    Berfungsi untuk mengeluarkan, memelihara & menegangkan kulit

    🍒 GREEN ALGAE
    Berfungsi untuk menyahtoksin & melembapkan kulit

    5 CARA NUTRIWHITE® BERTINDAK PADA KULIT WAJAH


    ✔ MENGHALANG
    NUTRIWHITE® Skin Care berfungsi menghalang kerosakan matahari dan alam sekitar dengan aktif melindungi kulit anda dari rosak dan gelap kesan sinar cahaya matahari & UV.

    ✔ BERKURANGAN
    Rupa dan warna (pigmentasi) gelap kulit semakin berkurangan sekaligus dapat mencegah kulit kusam.

    Anda pasti menyukai hasilnya, kulit lebih cerah mulus secara semulajadi dan tona kulit semakin sekata. Penggunaan  berterusan menjadikan kulit kelihatan tanpa cela, kompleksi untuk hari-hari mendatang.

    ✔ MENYEKAT
    NUTRIWHITE® Skin Care juga berfungsi menyekat rupa pigmen gelap dari sel-sel kulit asas daripada pindah atau merebak kepada lapisan atas. Ini membantutkan kemunculan tompok-tompok hitam.

    ✔ MEMPERBAHARUI
    SET NUTRIWHITE® Skin Care ini juga bertindak mengeluarkan sel-sel kulit yang mati yang membawa kepada blotchiness, sekaligus menghasilkan kulit yang lebih cerah bercahaya.

    ✔ MENCERAH
    Akhir sekali, penggunaan yang konsisten mampu mencerahkan melanin yang sedia ada yang membawa kepada tona wajah yang lebih sekata dan lebih cerah secara semulajadi.

    Produk kecantikan kulit muka terbaik

    PERBEZAAN NUTRIWHITE®


    💗 Dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat

    💗 Mengambil masa selama 3 tahun untuk penyelidikan dan pembangunan produk.

    💗 Pemilihan bahan aktif dan mentah. Diperoleh dari 16 buah negara.

    💗 Ujian yang menyeluruh terhadap bahan & produk.

    💗 Unik, pengwujudan eksklusif pelbagai dimensi pendekatan untuk pemutihan

    💗  Ramuan gabungan yang optimum.

    💗 Selamat, semulajadi & berkesan.

    💗 Vitamin C derivatif(ascorbyl/glucoside) ramuan selamat dan terbukti yang digunakan dalam formula kami untuk mendapatkan manfaat yang maksimum tanpa risiko kesan sekunder.

    💗 Patent-Pending WhiteN-16 adalah campuran daripada 16 nutrien botani yang kuat yang membantu mengurangkan penampilan melanin yang sedia ada untuk mewujudkan lebih putih, kulit lebih cerah dan flawless.

    LANGKAH-LANGKAH UNTUK WAJAH LEBIH BERSERI

    Produk kecantikan kulit muka terbaik.

    Sekiranya ingin dapatkan NUTRIWHITE® Skin Care Shaklee yang best ni dengan harga yang berbaloi-baloi berserta konsultasi eksklusif dan percuma dari saya, bolehlah hubungi saya di,

    FB : Siti N Sheikh Abdullah
    FB Page : CelikSihat Page 
    Blog : CelikSihat 
    Instagram : kakct_n
    Email : sitinurra77@gmail.com
    HP : 019-514 6495
    WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
    COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

    Inshaallah saya sedia membantu anda!

    Pengedar Shaklee Perak Pengedar Shaklee Ipoh Pengedar Shaklee Batu Gajah
    Pengedar Shaklee Tronoh Pengedar Shaklee Seri Iskandar
    Pengedar Shaklee UTP
    Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar Pengedar Shaklee Bandar U Pengedar Shaklee Bota

    ATAU, 

    Sekiranya ingin membuat belian ONLINE SENIRI SECARA KREDIT tanpa melalui saya, sila KLIK pada logo berikut yang akan membawa anda terus ke website HQ Shaklee untuk membuat BELIAN ONLINE. Seterusnya barangan akan dihantar melalui pos ke alamat yang disertakan dan dihantar dalam masa 2-3 hari waktu bekerja bagi belian sebelum pukul 12 tengahari.

     NUTRIWHITE® Skin Care SET
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...